Hem şaraphanemize hem de Friglerin başkenti Gordion’a adını veren ve burayı kuran Gordias, öküz arabasına bir kartal konana kadar Makedonya’da bir çiftçiydi. Gordias bu olayı kendisinin bir gün kral olacağına işaret olarak yorumladı.
Bir efsaneye göre dağınık durumda olan Frigler, durumlarını bir kâhine sormuşlar. Kâhin onlara bir arabayla tapınağa ilk gelecek kişinin, Friglerin kralı olacağını söylemiş. Tapınağa arabasıyla ilk gelen kişi Gordias olmuş.
Friglerin yeni kralı Gordias, Gordion şehrini kurmuş ve burayı Friglerin başkenti ilan etmiş.
Bizde 2009 yılında kurulan şaraphanemize Gordias adını verdik.
Anadolu topraklarının en önemli tanrıçalarından biri, bolluk ve bereket tanrıçası olan Kybele’dir. Şaraplarımıza sızmasını istediğimiz bu bolluk ve bereketle her yıl yeni hikâyeler yaratmayı hedefliyoruz.
Gordias şarapları, Frig’lerin tarıma verdiği önemi temsilen, asmanın yeniden hayat bulması amacıyla toprağa kök salacak güçlü, uzun yıllar yaşayacak asma köklerinden “Kalecik Karası, Hasandede, Sauvignon Blanc ve Fesleğen üzümlerine bozkır teurarının karakteristik özgünlüğü ile hayat verdi. Gordion düğümünü kesen Büyük İskender’in gittiği her yere bağ kurmasını da anlamlandıran, Gordias Bağları bulunduğu mitolojinin tüm özelliklerini yıllanacak şişelerine aktarmıştır.
Toprak ananın yeryüzünde temsilcisi olan kadın ile toprak arasında enteresan bir ilişki vardır. Gordias Şaraplarının kurucusu Eczacı Canan GERİMLİ bu bozkır topraklarında kendine has terruarı ve özel olan bu terruarın şaraplarına kattığı kendindelik ile artizan tarzı üretim yapmaktadır.
Şişelere ve kadehlere sığıp yüzyılları günümüze taşıyan nice hikâyelere öncülük etmesi dileğiyle…